Serum προσώπου: Ποια τα οφέλη του και τι ανάγκες καλύπτει;

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Πρόκειται για το πρώτο στοιχείο που προσέχει κάποιος όταν μας κοιτάει και εύλογα αξίζει την προσοχή μας στο να το διατηρούμε φρέσκο και νεανικό.

Ωστόσο, το δέρμα με την πάροδο του χρόνου ωριμάζει. Γίνεται πιο ξηρό, πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. Μπορεί να τραυματίζεται ευκολότερα και να επουλώνεται με μεγαλύτερη δυσκολία. Χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτές οι αλλαγές γίνονται πιο αντιληπτές μετά την ηλικία των 30, καθώς μειώνεται το ποσοστό του υαλουρονικού οξέος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα μας και είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και την σφριγηλότητά του. 

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο ορός προσώπου ένας ορός προσώπου (serum) , ο οποίος αναπληρώνει τα βασικά συστατικά που διατηρούν δυνατό τον συνδετικό ιστό του δέρματός μας και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα μας.

Τι περιέχει ένας ορός προσώπου;

Ποια είναι τα συστατικά ενός ορού προσώπου

Ο ορός προσώπου έχει λεπτόρρευστη υφή και περιέχει ενεργά συστατικά τα οποία διεισδύουν εύκολα στις εσωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας.

Ανάλογα με τον τύπο serum, διαφοροποιούνται και τα ενεργά συστατικά που περιέχονται μέσα σε αυτό, προσφέροντας στην επιδερμίδα αυτό που χρειάζεται.

Συνήθως, τα πιο δραστικά συστατικά που υπάρχουν στους ορούς προσώπου και χρειάζεται να αναζητάτε είναι:

  • Το υαλουρονικό οξύ. Αναπληρώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. 
  • Οι βιταμίνες C, E και Α.  Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος, προστατεύουν από την φωτογήρανση, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. 
  • Τα οξέα φρούτων (AHAs). Προσφέρουν ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες, ενισχύοντας την ανανέωση των κυττάρων και την φωτεινότητα του δέρματος. 

Σε τι διαφέρει ένα serum από μία κρέμα προσώπου;

Serum VS κρέμα προσώπου

Το serum προσώπου είναι ένα λεπτόρευστο προϊόν με βάση το λάδι ή το νερό, το οποίο εισχωρεί στην επιδερμίδα για να προσφέρει ενεργά συστατικά στο δέρμα μας. Διαφέρει από μία κρέμα προσώπου ως προς την υφή και την σύστασή του. Έχει πιο ελαφριά υφή από μία ενυδατική κρέμα προσώπου, και περιέχει λιγότερα ενυδατικά και λιπαρά συστατικά από ότι μία κρέμα. Γι’αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα προσώπου, αλλά μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος και να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. 

Με τα συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά του ένα σέρουμ προσώπου μπορεί να επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα, να ενισχύσει την φωτεινότητα και να ανορθώσει το περίγραμμα.  Ιδανικά, το υδατικό σέρουμ πρέπει να εφαρμόζεται πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πριν την ενυδατική κρέμα, ενώ το σέρουμ με βάση το λάδι μετά την εφαρμογή της κρέμας. 

Αρκεί να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα στο πρόσωπο και τον λαιμό και να κάνετε ελαφρύ μασάζ. 

Σταδιακά, μετά από συστηματική χρήση θα δείτε την επιδερμίδα σας πιο ελαστική, σφριγηλή και λαμπερή.

Ποια είναι τα διαφορετικά σέρουμ και τι ανάγκες εξυπηρετούν;

Υπάρχουν διάφορα είδη serum, όπως σέρουμ για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, για ξηρό δέρμα, σέρουμ λαιμού, ακόμη και για ντεκολτέ.

Ας δούμε, παρακάτω, ποια είναι τα χαρακτηριστικά συστατικά που περιλαμβάνονται σε έναν ορό προσώπου και πώς ωφελούν το δέρμα.

Σέρουμ για λεπτές γραμμές και ρυτίδες: Το σέρουμ που μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες περιέχει υαλουρονικό οξύ και είναι αντιγηραντικό. Ακόμη, μπορεί να περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C. Ο συνδυασμός του υαλουρονικού οξέος με την βιταμίνη C ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση και προσφέρουν δυνατή αντιγηραντική και αντιρυτιδική προστασία

Σέρουμ για ξηρό δέρμα: Το σέρουμ για ξηρό δέρμα είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες όπως είναι τα κεραμίδια, τα πεπτίδια, τα αμινοξέα και το υαλουρονικό οξύ. Ενισχύουν την κυτταρική μεμβράνη και προστατεύουν το δέρμα από τους εξωτερικούς παράγοντες. 

Σέρουμ για ντεκολτέ και λαιμό: Λέγεται ότι αν κοιτάξεις στον λαιμό μιας γυναίκας θα καταλάβεις την ηλικία της, όχι τυχαία. Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πιο λεπτό και γίνεται εύκολα αισθητή η απώλεια της ελαστικότητάς του, λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος. Ιδανικοί είναι οι οροί που αναπληρώνουν την χαμένη ελαστικότητα και προσφέρουν σύσφιξη του δέρματος, λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχουν,  όπως είναι οι πολυσακχαρίτες, το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια. 

Ποιες ηλικίες έχουν ανάγκη από έναν ορό προσώπου;

Ορός προσώπου και ηλικίες

Για τις ηλικίες κάτω των 30 ετών, συνήθως,η ενυδατική κρέμα προσώπου σε συνδυασμό με μία κρέμα ματιών είναι αρκετές για να διατηρήσουν την ελαστικότητα και την λάμψη της επιδερμίδας. Δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για τις ανάγκες μίας επιδερμίδας 30+.

Serum προσώπου για την ηλικία των 30

Σε αυτήν την δεκαετία οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές, και η επιδερμίδα μας είναι εκτεθειμένη σε διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά και στρες. Η ανανέωση των κυττάρων έχει αρχίσει να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς και τα επίπεδα του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος έχουν αρχίσει να μειώνονται. Το serum έρχεται να “μας σώσει” αναπληρώνοντας την υγρασία που λείπει από την επιδερμίδα μας και προστατεύοντάς το από το οξειδωτικό στρες και την φωτογήρανση. 

Serum προσώπου για την ηλικία των 40

Στην δεκαετία των 40 η επιδερμίδα μας χρειάζεται οπωσδήποτε, πέρα από την αντιγηραντική κρέμα και το αντιγηραντικό σέρουμ. Το αντιγηραντικό σέρουμ στοχεύει συγκεκριμένα στην μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και στην αύξηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Τι είναι το αντιγηραντικό serum προσώπου;

Το αντιγηραντικό σέρουμ περιέχει δραστικά συστατικά που προσφέρουν ενυδάτωση, βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και έχουν αντιοξειδωτική προστασία. 

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας για να διατηρήσει την ελαστικότητά του είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Γι αυτό αποτελεί την βάση σε πολλά σέρουμ αντιγήρανσης, τα οποία ανήκουν στην ειδική κατηγορία “σέρουμ υαλουρονικού”.  

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία πρωτεΐνη (πολυσακχαρίτης) που παράγεται φυσιολογικά στο δέρμα μας και είναι υπεύθυνη για την ενυδάτωση του δέρματος. 

Μαζί με το κολλαγόνο και την ελαστίνη είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Βρίσκεται σε διάφορα σημεία στο σώμα μας, αλλά κυρίως στο δέρμα, στις αρθρώσεις και στα μάτια. Στηρίζει και λιπαίνει τις αρθρώσεις, τα νεύρα, τα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια μας. 

Πώς λειτουργεί το σέρουμ υαλουρονικού;

  1.   Ενυδατώνει τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ αγαπάει ιδιαίτερα το νερό. Έχει την ικανότητα να το έλκει και να το συγκρατεί στην επιδερμίδα, αναπληρώνοντας την χαμένη υγρασία του δέρματος. 
  2. Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Εφαρμόζοντας το υαλουρονικό οξύ τοπικά και συστηματικά έχει την ικανότητα να γεμίζει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να συμβάλει στην μείωσή τους. 
  3. Συσφίγγει την επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ βοηθάει στη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
  4. Προστατεύει την επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι περιβαλλοντικοί ρύποι, το οξειδωτικό στρες, η ακτινοβολία UV. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση και την φωτογήρανση.  

Revive Face Serum της Wholly Skincare

Revive Serum Wholly Skincare

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός ορού προσώπου ενάντια στην αντιγήρανση, τα έχει το Revive Face Serum της Wholly Skincare. 

Το Revive Face Serum έχει ως βάση το υαλουρονικό οξύ και μαζί με τα δραστικά του συστατικά επιτυγχάνει φυσικό lifting, λείανση και τόνωση της επιδερμίδας. Το δραστικό του συστατικό Osilift Bio κάνει ανόρθωση του περιγράμματος, βελτιώνει το πόδι της χήνας και μειώνει τις ρυτίδες. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό, ανακτά την υγρασία του, ενώ χάρη στα AHAs που περιέχει το εκχύλισμα ακτινιδίου γίνεται πιο λαμπερό και απαλό. 

Είναι ιδανικό για αφυδατωμένα, ξηρά δέρματα που έχουν υποστεί φωτογήρανση, αλλά και τα λιπαρά δέρματα που δεν ανέχονται τις βαριές κρέμες και τους ορούς με βάση το λάδι. 

Καλάθι αγορών
Μελίνα Αθανασίου, Δημιουργός της Wholly Skincare

Έχουμε κάτι για σένα…

Επειδή στη Wholly έχουμε πάντα καλά νέα, γράψου στο newsletter μας. Θα ενημερώνεσαι για τα νέα προϊόντα μας και δε θα χάνεις ποτέ τις προσφορές μας.

Και το καλύτερο; Στην επόμενη παραγγελία θα έχεις και έκπτωση 10%. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!