Μικυλλιακό νερό…το μαγικό νερό

Μικυλλιακό νερό...το μαγικό νερό

Γνωρίζουμε ότι το πιο σημαντικό βήμα για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι ο καθαρισμός. Μία επιδερμίδα επιβαρυμένη με υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους δεν μπορεί να δεχθεί και να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα.

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από υδατικά και λιπαρά συστατικά και η ισορροπία ανάμεσά τους εξασφαλίζει ιδανική ενυδάτωση και υγεία. Την ισορροπία αυτή δεν θέλουμε να την διαταράξουμε, χρησιμοποιώντας  επιθετικά καθαριστικά (παραδείγματος χάριν σαπούνια), διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρέσουμε υπερβολική λιπαρότητα. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται τη λιπαρότητα για να παραμείνει ενυδατωμένη.

Επομένως, για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας χρειαζόμαστε ένα προϊόν ήπιο, το οποίο να σέβεται την ισορροπία και το pH του δέρματός μας, και ταυτόχρονα δραστικό στο να απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, το οποίο αποτελείται κυρίως από λιπαρά συστατικά.

Τα απλά νερά έχουν μόνο υδατική φύση και δεν μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους από την επιδερμίδα μας.

Τα μικυλλιακά νερά όμως έχουν διπλή φύση, υδατική και λιπαρή.

Πώς μπορεί ένα «νερό» να καθαρίσει το μακιγιάζ με εύκολο και δροσερό τρόπο;

Η απάντηση κρύβεται μέσα στη σύνθεσή του από μικυλλιακά μόρια.

Τα μικύλλια είναι σχηματισμοί μορίων που αποτελούνται από δύο τμήματα: ένα υδρόφιλο (που αγαπάει το νερό) και ένα υδρόφοβο (που το μισεί). Όταν βρεθούν στο νερό διατάσσονται σε σχήμα σφαίρας αφήνοντας το υδρόφιλο τμήμα τους στην επιφάνεια και το υδρόφοβο στο κέντρο.

Εφαρμογή μικυλλιακού νερού στο πρόσωπο

Όταν εφαρμόζουμε το μικυλλιακό νερό στο πρόσωπό μας με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και απαλές κινήσεις, τα «έξυπνα» μικυλλιακά  μόρια ανοίγουν και παγιδεύουν τους ρύπους, την λιπαρότητα και το μακιγιάζ στο εσωτερικό τους.

Ο τρόπος δράσης του μικυλλιακού νερού, που βασίζεται στον «εγκλωβισμό» της περιττής λιπαρότητας, είναι πολύ πιο ήπιος από την δράση του σαπουνιού, που στερεί απαραίτητη λιπαρότητα από την επιδερμίδα και την αφυδατώνει.

Τα επιλεγμένα συστατικά του μικυλλιακού νερού

Ροδόνερο 

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Όχι απλό νερό αλλά ροδόνερο βιολογικό

Η σύνθεση του Rosewater Micellar Cleanser βασίζεται στο πολύτιμο για το δέρμα ροδόνερο. Το ροδόνερο λαμβάνεται μέσω απόσταξης με ατμό από τα ροδοπέταλα του τριαντάφυλλου “Rosa Damascena”. Το δαμασκηνό ρόδο καλλιεργείται κυρίως στην Βουλγαρία και την Τουρκία, ωστόσο το ροδόνερο του Rosewater Micellar Cleanser προέρχεται από ροδοπέταλα βιολογικών καλλιεργειών της Βόρειας Ελλάδας.

Το ροδόνερο είναι βασικό συστατικό στην σύνθεση του Rosewater Micellar Cleanser, διότι προσδίδει τις παρακάτω ιδιότητες στο δέρμα:

  1. Ρυθμίζει το pH. Το pH του δέρματός μας είναι ελαφρώς όξινο ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη των μικροβίων αλλά και να υποστηρίζει την φυσιολογική λειτουργία της επιδερμίδας. Εάν για κάποιο λόγο (π.χ. συχνή χρήση αλκαλικών σαπουνιών) διαταραχθεί η φυσιολογική του τιμή, η φυσιολογική λειτουργία του επιδερμικού φραγμού καταστέλλεται, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας και την έκθεση της επιδερμίδας σε μολύνσεις. Το ροδόνερο έχει ελαφρώς όξινο pH (4-4,5) και βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει το pH του σε φυσιολογικές τιμές (4,5-5,5).
  2. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τριαντάφυλλο (Rosa Damascena) έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες υποστηρίζουν την αποτελεσματική λειτουργία του επιδερμικού φραγμού και την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα. Ρυθμίζει την λιπαρότητα της επιδερμίδας, την αναζωογονεί και την καταπραΰνει.
  3. Η  μέθοδος παραγωγής του από τα ροδοπέταλα είναι ήπια και έχει σαν αποτέλεσμα την διατήρηση όλων των ευεργετικών ιδιοτήτων του τριαντάφυλλου στο ροδόνερο. Ταυτόχρονα,  είναι ήπιο για το δέρμα και ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Χυμός αλόης

Αλόη βέρα

Ο χυμός αλόης είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Είναι υγροσκοπική ουσία, δηλαδή έλκει και συγκρατεί το νερό στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι ενυδατώνει σε βάθος, ενώ έχει επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες.

Το ντεμακιγιάζ προσώπου RoseWater Micellar Cleanser της Wholly

RoseWater Micellar Cleanser

Πώς χρησιμοποιούμε το Rosewater Micellar Cleanser

Για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά το Rosewater Micellar Water, βρέχουμε ένα κομμάτι βαμβάκι (ή δίσκο ντεμακιγιάζ) και το περνάμε απαλά πάνω από το πρόσωπο και τα μάτια μέχρι να απομακρύνουμε τελείως το μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να ξεβγάλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Rosewater Micellar Water πρωί και βράδυ, τόσο για να απομακρύνουμε τους ρύπους όσο και για να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας να δεχθεί την ενυδατική κρέμα.

Για ποιους τύπους δέρματος είναι κατάλληλο το Rosewater Micellar Cleanser

Το Wholly Rosewater Micellar Cleanser είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι δερματολογικά  ελεγμένο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το λιπαρό δέρμα και το ώριμο δέρμα λόγω των αναζωογωνητικών και τονωτικών του ιδιοτήτων.  

Τώρα που γνωρίζεις πώς λειτουργεί το μικυλλιακό νερό και τις πολύτιμες ιδιότητες για το δέρμα σου είναι καιρός να το δοκιμάσεις, δε νομίζεις;

Καλάθι αγορών
Μελίνα Αθανασίου, Δημιουργός της Wholly Skincare

Έχουμε κάτι για σένα…

Επειδή στη Wholly έχουμε πάντα καλά νέα, γράψου στο newsletter μας. Θα ενημερώνεσαι για τα νέα προϊόντα μας και δε θα χάνεις ποτέ τις προσφορές μας.

Και το καλύτερο; Στην επόμενη παραγγελία θα έχεις και έκπτωση 10%. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!