Καθαρισμός προσώπου: Η δύναμη του Micellar Water

καθαρισμός προσώπου

Όλες γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο και το πιο βασικό βήμα για ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο. Η εφαρμογή των ενυδατικών κρεμών και σέρουμ, που ακολουθούν, δεν μπορεί να γίνει σε ένα πρόσωπο επιβαρυμένο με ρύπους και μακιγιάζ. 

Το ντεμακιγιάζ και ο καθαρισμός προσώπου είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο κουρασμένες και να είμαστε…

Υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού προσώπου για να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός μας, αλλά υπάρχει και ένα προϊόν το οποίο καθαρίζει, τονώνει την επιδερμίδα με μία κίνηση και δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα. Το χρησιμοποιούν ευρέως οι make up artists και απαντά στο όνομα “Micellar Water” ή αλλιώς “Μικυλλιακό νερό”. Πάμε να το γνωρίσουμε; 

Τι είναι το μικυλλιακό νερό;

μυκιλλιακό νερό τι είναι

Το μικυλλιακό νερό ή αλλιώς micellar water, είναι ένα νερό καθαρισμού προσώπου και περιποίησης δέρματος, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και εντυπωσιακά αποτελεσματικό στο demakeup.

Ονομάζεται μικυλλιακό νερό χάρη στα μικρά μόρια που περιέχει και λέγονται μικύλλια. Τα μικύλλια είναι «έξυπνα» μόρια που λειτουργούν ως «μικροί μαγνήτες», παγιδεύοντας τους ρύπους, το μακιγιάζ και την περιττή λιπαρότητα στο εσωτερικό τους. Ο τρόπος δράσης του μικυλλιακού νερού στην επιδερμίδα μας είναι πολύ πιο ήπιος σε σύγκριση με τα κλασικά σαπούνια ή επιθετικά καθαριστικά, διότι δεν διαταράσσει την φυσική ισορροπία της. 

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από υδατικά και λιπαρά συστατικά τα οποία βρίσκονται σε ισορροπία. Όταν διαταράσσεται η ισορροπία αυτή, για παράδειγμα με την υπερβολική απομάκρυνση λιπαρότητας, η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ευάλωτη και εύθραυστη. 

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται την φυσική της λιπαρότητα για να παραμείνει ενυδατωμένη.

Το micellar water σέβεται την ισορροπία και το pH του δέρματός μας, και ταυτόχρονα απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, που αποτελείται κυρίως από λιπαρά συστατικά.

Ο τρόπος χρήσης του είναι απλός. Βρέχουμε ένα κομμάτι βαμβάκι (ή δίσκο ντεμακιγιάζ) και το περνάμε απαλά πάνω από το πρόσωπο και τα μάτια μέχρι να απομακρύνουμε τελείως το μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να ξεβγάλουμε.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του Micellar water;

Παρακάτω συνοψίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του μικυλλιακού νερού, με κυριότερο πάντα τον αποτελεσματικό καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ προσώπου.   

  • Καθαρίζει με ήπιο τρόπο: Ο τρόπος που λειτουργεί  το  μικυλλιακό νερό, χάρη στα «έξυπνα μόρια» που μαγνητίζουν και εγκλωβίζουν τους ρύπους στο εσωτερικό τους, το καθιστούν ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου το οποίο δεν διαταράσσει την φυσική υγρασία και το pH της επιδερμίδας. 
  • Προετοιμάζει το δέρμα για την περιποίησή του: Το μικυλλιακό νερό, ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας, την τονώνει και την προετοιμάζει για να δεχθεί και να απορροφήσει πιο εύκολα την ενυδατική κρέμα προσώπου.  
  • Ενυδατώνει το δέρμα: Τα μικυλλιακά νερά, περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες όπως είναι η γλυκερίνη ή η αλόη, που συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.
  • Είναι κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα: Το μικυλλιακό νερό, είναι ιδανικό καθαριστικό προσώπου για το ευαίσθητο δέρμα, καθώς περιέχει ήπια συστατικά και δεν διαταράσσει το pH του δέρματος.

Είναι αποτελεσματικός ο καθαρισμός προσώπου με νερό;

καθαρισμός προσώπου με νερό

Ο καθαρισμός του προσώπου μπορεί να γίνει με νερό, αλλά όχι απλό νερό ή ανθόνερο; μόνο με μικυλλιακό νερό που είναι παράλληλα και make up remover. Η φύση των προϊόντων μακιγιάζ είναι κυρίως λιπαρή. Η επιδερμίδα μας περιέχει και λιπαρή και ενυδατική φάση.   

Προκειμένου λοιπόν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά τα λιπαρά στοιχεία και να γίνει αποτελεσματικά το demakeup, το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό του προσώπου μας πρέπει να έχει την ιδιότητα να απομακρύνει και τα λιπαρά συστατικά.

Αυτήν την ιδιότητα την έχουν τα  μικυλλιακά νερά, τα καθαριστικά προσώπου με σαπούνι, τα τζελ προσώπου με καθαριστικό παράγοντα και τα γαλακτώματα καθαρισμού. 

Μπορείτε ακόμα να συνδυάσετε προϊόντα ή να κάνετε τον λεγόμενο διπλό καθαρισμό προσώπου.

Ο διπλός καθαρισμός προσώπου γίνεται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, γίνεται με ένα προϊόν με βάση το λάδι, το οποίο καθαρίζει το πιο δύσκολο και επίμονο μακιγιάζ. Το δεύτερο στάδιο, γίνεται με ένα προϊόν με βάση το νερό το οποίο αφαιρεί τα υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων. Στο δεύτερο βήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικυλλιακό νερό ή ένα τζελ καθαρισμού. 

Αν στην καθημερινότητά σας δεν βρίσκετε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνετε όλα τα βήματα του καθαρισμού προσώπου, το μικυλλιακό νερό θα σας λύσει τα χέρια, καθώς είναι τόσο ήπιο που δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα.

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο Micellar Water;

το κατάλληλο micellar water

Θέλετε να εντάξετε το μικυλλιακό νερό στην ρουτίνα περιποίησης προσώπου σας; Επιλέξετε το κατάλληλο micellar water, σύμφωνα με τα παρακάτω tips: 

  1. Διαβάστε την ετικέτα του προϊόντος. Ψάξτε στην λίστα των συστατικών για ενυδατικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη (Glycerin)  ή η αλόη (Aloe Barbadensis Juice). 
  2. Αποφύγετε να αγοράσετε ένα προϊόν που έχει συνθετικό χρώμα (CI), άρωμα (Parfum/ Aroma) και οινόπνευμα (alcohol). 
  3. Επιλέξτε ένα μικυλλιακό νερό, το οποίο να έχει φυτικά και όχι συνθετικά συστατικά. 
  4. Επωφεληθείτε επιπλέον από τα μικυλλιακά νερά που περιέχουν ροδόνερο (Rosewater) αντί για απλό νερό. 

Το κατάλληλο micellar water για εσάς, πρέπει να καθαρίζει αποτελεσματικά, να τονώνει και να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας και να μην περιέχει συστατικά που να ενοχλούν ή να “τραβάνε” την επιδερμίδα σας.  

Απολαύστε μια πιο καθαρή και υγιή επιδερμίδα, βάζοντας στην καθημερινή περιποίησή σας το Micellar Water.

Καλάθι αγορών
Μελίνα Αθανασίου, Δημιουργός της Wholly Skincare

Έχουμε κάτι για σένα…

Επειδή στη Wholly έχουμε πάντα καλά νέα, γράψου στο newsletter μας. Θα ενημερώνεσαι για τα νέα προϊόντα μας και δε θα χάνεις ποτέ τις προσφορές μας.

Και το καλύτερο; Στην επόμενη παραγγελία θα έχεις και έκπτωση 10%. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!