Ενυδατικές κρέμες προσώπου: Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά σας

Το δέρμα μας είναι ένας ζωντανός ιστός. Είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας, το οποίο εκτελεί πολλές φυσιολογικές λειτουργίες και παράλληλα είναι  το μέσο της κοινωνικής μας επαφής και δραστηριότητας. Είναι το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί κάποιος όταν μας γνωρίζει. Η περιποίηση του δέρματός μας, επομένως, με ενυδατικές κρέμες προσώπου, έρχεται σαν φυσική, καθημερινή συνήθεια επειδή θέλουμε να είμαστε όμορφες και λαμπερές.

Το δέρμα μας μεγαλώνοντας αλλάζει. Γίνεται πιο ξηρό, πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. Με τον καιρό, χάνει την ελαστικότητά του και αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες  λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η ικανότητα του δέρματός μας να αναγεννάται μειώνεται.

Παράλληλα με τις αλλαγές και την φθορά του δέρματός μας λόγω της ηλικίας, το δέρμα μας επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν ένα περιβάλλον, το οποίο λέγεται οξειδωτικό στρες, στο οποίο παράγονται υπερβολικά οι λεγόμενες «ελεύθερες ρίζες». Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι ελεύθερες ρίζες είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. 

Άραγε,  μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας φρέσκο και νεανικό; Πώς μας βοηθούν οι ενυδατικές κρέμες προσώπου σε αυτό;  Υπάρχουν πιο εξειδικευμένες κρέμες, οι οποίες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση;

Τι μας προσφέρουν οι ενυδατικές κρέμες προσώπου

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας προσώπου στην καθημερινή μας περιποίηση έχει να μας προσφέρει σημαντικά οφέλη και αξίζει να αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο. Θα ανταμειφθούμε με απαλό, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.

Βέβαια, παράλληλα με την περιποίησή μας με τις κατάλληλες κρέμες προσώπου, υπάρχουν και κάποιες καθημερινές καλές συνήθειες που αν τις ακολουθούμε βοηθάμε περισσότερο το δέρμα μας να είναι υγιές και λαμπερό. Μερικές από αυτές είναι ο αρκετός ύπνος, το πολύ νερό, η καλή διατροφή και η γυμναστική.

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από λιπαρά και υδατικά στοιχεία. Μεγαλώνοντας, η επιδερμίδα μας χάνει αυτά τα στοιχεία. Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου έρχονται να αναπληρώσουν την χαμένη υγρασία και ελαστικότητα της επιδερμίδας μας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι μπορεί να μας προσφέρει μία ενυδατική κρέμα προσώπου:

  • Ενυδατώνει την επιδερμίδα (moisturizing): Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου περιέχουν έλαια και ενυδατικούς παράγοντες που βοηθούν στο να διατηρήσουν την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη. Οι ενυδατικές κρέμες αποτελούνται και από υδατική και από λιπαρή φάση, όπως και το δέρμα μας, επομένως είναι αποτελεσματικές στο να απορροφώνται από την επιδερμίδα και να την ενυδατώνουν.
  • Καταπραΰνει την επιδερμίδα: Συχνά, η επιδερμίδα μας μπορεί να είναι ερεθισμένη, κόκκινη ή με φλοίδες. Η περιποίηση με μία πλούσια ενυδατική κρέμα βοηθάει να επιδιορθωθεί ο επιδερμικός φραγμός, ο οποίος ενδεχομένως να έχει διαταραχθεί από διάφορους παράγοντες, όπως πχ η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η απουσία υγρασίας, το άγχος κά.
  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα: Το ώριμο δέρμα, είναι πιο λεπτό, πιο εύθραυστο, με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η συστηματική ενυδάτωση με την κατάλληλη κρέμα αναζωογονεί την επιδερμίδα και διατηρεί την ελαστικότητα και την απαλότητά της.
  • Ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων: Το δέρμα μας παράγει συνεχώς νέα κύτταρα που αντικαθιστούν τα παλιά και φθαρμένα. Οι ενυδατική κρέμα προσώπου προσδίδει στο δέρμα συστατικά που ενισχύουν την κυτταρική αναγέννηση και την φυσική του λάμψη.

Τι περιέχουν οι φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου και πώς επιδρούν στο δέρμα μας;

τι περιέχουν οι ενυδατικές κρέμες προσώπου

Ίσως το δέρμα σας αντιδρά μετά την χρήση κρεμών με συνθετικά συστατικά ή απλά επιθυμείτε έναν πιο φυσικό τρόπο φροντίδας για την επιδερμίδα σας. Όποιος και αν είναι ο λόγος, υπάρχουν φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου, οι οποίες συνδυάζουν την αγνότητα των συστατικών με την αποτελεσματικότητα στο δέρμα μας.

Οι φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας ώστε να αναζωογονούν και να προσδίδουν λάμψη στο δέρμα μας. 

Σε αντίθεση με τις συνθετικές κρέμες προσώπου, που περιέχουν συνθετικά έλαια (π.χ. mineral oil, σιλικόνες), οι φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου περιέχουν φυτικά , θρεπτικά έλαια (π.χ. έλαιο αβοκάντο, τζοτζόμπα, καρύδας). 

Τα φυτικά έλαια αποτελούνται κυρίως από λιπίδια, τα οποία θρέφουν και περιποιούνται, ενυδατώνουν και αναπληρώνουν την ελαστικότητα στο δέρμα και τα μαλλιά. Η σύνθεσή τους σε λιπίδια μοιάζει πολύ με την σύνθεση του δέρματος, επομένως η απορρόφησή τους από το δέρμα είναι άμεση και αποτελεσματική.

Οι φυτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου περιέχουν ακόμη συστατικά τα οποία έλκουν μόρια νερού από την ατμόσφαιρα αλλά και από τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και τα διοχετεύουν στην επιδερμίδα μας, τα λεγόμενα υγροσκοπικά συστατικά (humectants). 

Τα υγροσκοπικά συστατικά βοηθούν το δέρμα μας να διατηρήσει καλύτερα την υγρασία του και να ανακτήσει την ελαστικότητά του. Τέτοια φυσικά υγροσκοπικά συστατικά είναι η αλόη, το μέλι, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ. 

Είναι υδατοδιαλυτά, επομένως τα βρίσκουμε σε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν νερό, όπως είναι οι ενυδατικές κρέμες, οι οροί προσώπου και τα τόνερ. 

Έτσι, τα οφέλη της επιδερμίδας σας από τη χρήση φυσικών ενυδατικών κρεμών, είναι η ενυδάτωση, η αναγέννηση των κυττάρων, η αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και η λάμψη.

Συστατικά που  καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες

Μία πιο εξειδικευμένη ενυδατική κρέμα που αξίζει να αναφέρουμε λόγω της δράσης της κατά των ελευθέρων ριζών είναι η αντιοξειδωτική κρέμα ημέρας.

Η αντιοξειδωτική κρέμα ημέρας είναι μία εξειδικευμένη κρέμα, η οποία περιέχει  αντιοξειδωτικά έλαια και εκχυλίσματα που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται εξαιτίας καταστάσεων οξειδωτικού στρες.

Η αντιοξειδωτική κρέμα ημέρας μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Ενυδατικές κρέμες προσώπου και ηλικία

ενυδατική κρέμα ημέρας Wholly Skincare

Με την πάροδο του χρόνου οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν. Ενώ σε πιο νεαρή ηλικία έχουμε ανάγκη από μία απλή ενυδατική κρέμα για να διατηρήσουμε την φρεσκάδα και την απαλότητα της επιδερμίδας μας, ενώ μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε ολοένα και περισσότερη ενυδάτωση αλλά και αντιγηραντική προστασία.

Ενυδατική κρέμα προσώπου 25+

Σίγουρα αυτή είναι μία περίοδος της ζωής με αρκετές εξόδους, βόλτες και δραστηριότητες. Επίσης, είναι ιδανική περίοδος για φροντίδα της επιδερμίδας αλλά και πρόληψης για το μέλλον. 

Ιδανική για αυτές τις ηλικίες, είναι μια φυτική ενυδατική κρέμα προσώπου με αντιοξειδωτική δράση. Θα προστατέψει το πρόσωπό σας από τις επιδράσεις του ήλιου και του περιβάλλοντος. 

Μία κρέμα κατά της περιβαλλοντικής ρύπανσης με ασταξανθίνη, είναι ικανή να προστατεύσει το πρόσωπό σας από την πρόωρη εμφάνιση γραμμών.

Η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προσφέρει φυσική προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Έχει δράση κατά των ελεύθερων ριζών και βοηθάει ενάντια στη φωτογήρανση. 

Έτσι, θα μπορείτε να απολαμβάνετε την ημέρα και τις εξόδους σας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύετε την επιδερμίδα σας.

Κρέμα προσώπου για 30 χρονών

Ενυδατική κρέμα προσώπου για ηλικίες 30+

Όσο διανύουμε την τρίτη δεκαετία της ζωής μας και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται, η κούραση και το άγχος έρχονται γρηγορότερα.

Το άγχος και η έλλειψη ύπνου είναι κακοί σύμμαχοι της επιδερμίδας μας. Το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα, καλή διατροφή και καλό ύπνο.

Οι ενυδατικές που έχουν θρεπτικά έλαια και αντιοξειδωτική δράση, είναι ιδανικές κρέμες προσώπου για 30 χρονών. Καθώς βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος, στην ενυδάτωση και στην προστασία έναντι της πρόωρης γήρανσης. 

Κρέμες προσώπου για 40 χρονών

Είναι γεγονός ότι το δέρμα μας μεγαλώνει με το χρόνο μαζί με εμάς, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές. Η επιδερμίδα μας γίνεται πιο λεπτή, εύθραυστη και ξηρή. Η ελαστικότητά της μειώνεται και εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Εμείς καλούμαστε να φροντίσουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας με μία αντιγηραντική και αντιοξειδωτική κρέμα ημέρας. Η κρέμα αυτή θέλουμε να καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης, να δρα κατά της φωτογήρανσης και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Θέλουμε να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και να βελτιώνει την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας.  Ιδανικά μπορούμε να  την ενισχύσουμε με ένα booster, όπως ένα φυσικό σέρουμ προσώπου με υαλουρονικό οξύ

Καλάθι αγορών
Μελίνα Αθανασίου, Δημιουργός της Wholly Skincare

Έχουμε κάτι για σένα…

Επειδή στη Wholly έχουμε πάντα καλά νέα, γράψου στο newsletter μας. Θα ενημερώνεσαι για τα νέα προϊόντα μας και δε θα χάνεις ποτέ τις προσφορές μας.

Και το καλύτερο; Στην επόμενη παραγγελία θα έχεις και έκπτωση 10%. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!